Timbuktu & Damn! på Liseberg.

I helgen är det många evenemang i stan och de flesta spårvagnar var lite försenade när jag skulle iväg till  Timbuktu och Damn! på Liseberg. Halvsprang för att hinna i tid till insläppet i fotodiket men möts av informationen att han är en kvart försenad. Phu, då hann jag andas lite. Antagligen tror jag att de väntade in den enorma folkmassan som förväntansfullt stod utanför entrén och ville in.

När Timbuktu väl klivit på scenen var det ös från första sekund. Det märks att han är folkkär och att många i publiken stöttar hans åsikter. Att han var med i ’Så mycket bättre’ för några år sedan och dessutom vunnit flertalet stora priser gör nog inte saken sämre. Det känns som att han på senare år ökat bredden på sin publik lite, nu är det allt från 8-åringar till 70-åringar.

Timbuktu och Damn! varvar gamla låtar med låtar från nya skivan. De hinner med flera gästartister, bland annat Rasmus Borg en 19-årig kille från Lysekil som Timbuktu är mentor åt. Roligt att han engagerar sig i unga talanger. Det känns för övrigt som att Timbuktu är en genomsnäll kille…

Bäst för kvällen tycker jag är låten ’Annie Leibovitz’ från nya skivan. Men flera av de gamla hitten är riktigt bra. Publiken vaknar till på riktigt när ’Svarta duvor & Vissna liljor’ dras i gång, de tjoar och jublar när Timbuktu säger att det inte finns några hotlåtar. Det är svårt att inte ryckas med av publiken som både sjunger med i låtarna och som dansar med i de goa takterna. Riktigt svängigt med andra ord.

Betyg: 4 av 5

Omdöme: Svängigt som tusan.

Bäst: Nya låten Annie Leibovitz och ös från första sekund.

Sämst: Faktiskt inget jag kan komma på för tillfället.

Spotify: Timbuktu på Spotify

 

Här kan du se foton från konserten.