rp_120628_Urban-Cone_Rebecca-Carlgren1.jpg

Äntligen säger jag, äntligen har Urban Cone släppt en ny skiva och som jag längtat. Skivan innehåller 11 låtar och är 37 minuter lång, eller kort borde jag säga för när de sista tonerna på sista låten tonar ut känner jag tomhet. Lite som ”Jahapp… Och nu då?”.

Skivan inleds med låten ’Weekend’, det är en rätt svängig, lite dansant låt som jag blir glad av. Det är även så  skivan fortsätter nästan hela vägen  igenom. De fartfyllda låtarna varvas med några lugnare låtar som till exempel ’You build your house out of cards’ och ’Treasure’.  Jag tror att låten de gjort tillsammans med Tove Lo, ’Come back to me’ kommer bli en hit som kommer spelas flitigt på radion i sommar…

Skivan innehåller även några låtar som redan gått varma i mina högtalare, till exempel ’New York’, ’Sadness Disease’ och ’Robot love’, det gör att när jag lyssnar på skivan har jag redan minnen från några av låtarna. Det är en  härlig känsla.

Som sagt tycker jag det är ett bra upplägg av skivan, låtföljden känns välgenomtänkt och blandar nya låtar med redan spelade låtar samt fartfyllda med lugnare låtar. Dessutom tycker jag att det känns som en välgenomarbetad och välkomponerad skiva som jag kan tänka mig att killarna i Urban Cone arbetat mycket och noga med. Den här skivan funkar i alla tillstånd, trust me jag har provat. Funkar alldeles utmärkt att ligga i soffan och bara njuta, köra bil till, sitta på jobbet och jobba till eller somna till på kvällen.

Betyg: 4,5 av 5