150807_mans-zelmerlow_Foto_Rebecca-Carlgren_livefoto-nu_01-13Igår hamnade jag lite spontant på ett intimt litet gig med Måns  Zelmerlöw med band på Stålboms konditori i Falkenberg. Stålboms konditori tar in cirka 500 personer och under gårdags kvällen var det fullsatt.

Innan jag åkte ner till Falkenberg för att fota funderade jag lite på hur det skulle gå att göra den showen som bandet gjorde sist jag såg dem på Liseberg på ett så pass litet ställe. Samtidigt hade jag hört om att det skulle bli ”något speciellt” och vara en personlig spelning.

Ja, personlig spelning var det verkligen. Redan från när bandet gick på scen så kändes de som att de uppskattade en lite mindre publik och Måns sa flera gånger att ”ikväll får jag göra vad jag vill”, underbart.

Under kvällens knappa 1h 45 min långa konsert så blandades det hej vilt med musik och sånger, de bjöd på ett medly innehållandes några av Måns favoriter från barn- och ungdomsåren bland annat Michael Jacksson och Coldplay. Egna låtar blandades med covers av bland annat Oskar Linnros och Pepps Person. Dessutom blev det några låtar allsång lite så där spontant kändes det som. Vi fick ju såklart höra den nya singeln ’Should´ve gone home’, en stillsam fin version som kändes extra personlig i denna tillställning.

Hela bandet hade en otrolig fin scen närvaro under gårdagen och jag är imponerad deras musikalitet som kommer fram på ett helt annat sätt på en sådan här spelning än när de spelade på Liseberg. Jag tycker att det kändes som att både Måns och bandet verkligen tyckte det var en rolig spelning då de kändes på bra humör. Och det förstår jag, att byta de stora arenorna med flera tusen till ett litet konditori i Falkenberg med 500 personer, klart det är skillnad och klart det är kul.

Konserten avslutades såklart med Heroes till ett dansande Stålboms konditori.  Nej nu ljuger jag faktiskt lite. Efter bandet gått av scenen för en andra gång så dök de upp på taket där de gjorde en fantastiskt a capella version av Jason Mraz låt I´m yours.

Sen är jag imponerad av Falkenbergspubliken som efter konserten hjälpte konditori-paret som driver Stålboms att städa upp i trädgården där de öppnar sin vanliga verksamhet tidigt på morgonen dagen efter.

Konserten får helt klart 5 av 5 i betyg.

Här kan du se alla foton.