140702-Laleh-Foto-Rebecca-Carlgren-livefoto-nu-photo--15När jag kommer till Liseberg är hela stora parkeringen full och även alla andra parkeringsmöjligheter runt omkring Göteborg, Clas som hade tänkt gå med kan inte parkera bilen utan får åka hem istället. Sjukt mycket folk är det även utanför entrén. För er som är bekanta med Liseberg och området utanför gick köerna ända till under gångbron och nästan ända bort till Korsvägen…

Laleh kommer på tio minuter sent på grund av att de väntade in lite folk. När hon kommer på är hon den vanliga lite blyga och tysta flickan.
Hon blandar nyare låtar med äldre låtar som till exempel ’Star Align’ och ’Live Tomorrow’ (som nog är en av mina favoritlåtar)…

Publiken är väldigt hängiven och två småkillar som hejar och ropar på Laleh blir tillsagda av en medelålders tant ”Gå här ifrån om ni ska störa”. Att komma hit och tro att man skall kunna lyssna på Laleh utan att folk stör är faktiskt lite roligt. Speciellt med tanke på att det ryktas om att det är uppemot 27 000 personer framför scenen. Det är knökfullt ända från fotodiket till gräset bakom världshuset.

När Laleh drar igång ’Ängelen i rummet’ vaknar publiken till på riktigt och bryter ut i en glädjande allsång. Det blir en härlig och glad stämning från en dansande Laleh med ett leende från öra till öra.

När jag tänkte gå bakåt i publiken från fotodiket kom jag ungefär fem meter innan jag insåg att det var omöjligt att ta sig bakåt med en stor fotoryggsäck så jag smet ut genom en sidodörr innanför avspärrningarna. På andra sidan porten möts jag av ett fullt kaninland där folk stod och lyssnade.

Jag tycker konserten var okej, det fanns inte riktigt något som höll kvar mig och som gjorde att jag bara ville se och höra mer. Det var inte som på Labyrint för någon vecka sedan. Där hade jag tänkt gå efter jag fotat, men jag fastnade och stod kvar hela konserten. Nu på Laleh hade jag väl inte egentligen några större förväntningar. Känns som att Laleh är Laleh och det är inte så mycket som överraskar.

Trots en del upp-tempolåtar, måste jag säga att det faktiskt är småtråkigt och medelmåttigt emellanåt…

 

BETYG 3 av 5
BÄST Live Tommorrow
SÄMST Sura medelålders tanter som vill titta på konsert i tystnad = dödar stämningen…

Här kan ni se foton från konserten.