Den svenska Björnstammen

Idag fredagen den 23 maj var det för mig faktiskt konsertpremiär (om man bortser från P3 guld i Scandinavium i januari) och det var utomhuspremiär. Att det var strålande sol, att jag inte fotat konserter på ett halvår och att jag peppade med EPn ”Dansmusik” från 2010 gjorde mig lite extra peppad. Med andra ord var plussen för den här kvällen många.

Vad tyckte jag om Den Svenska Björnstammen på Lisebergs stora scen då?
Nä, jag var faktiskt inte särskilt imponerad. Även om jag tyckte att den nya skivan upplevdes betydligt mycket lugnare än tidigare skivor och EPs så hoppades jag ändå att de skulle välja de låtarna med lite mer fart i. Ikväll rycks jag inte alls med på samma sätt som jag gjort de åtta tidigare gångerna jag sett/fotat dem. Då har det varit fullt ös från start till slut. Det kändes som att jag och resten av publiken väntade på de låtarna som är mer upptempo men de låtarna kommer tyvärr aldrig… Kanske berodde de på att de var så nervösa (som de sa att de var) eller på att de helt enkelt kanske gjorde av med all energi sommaren 2012?

Totalt sett tycker jag det var okej. Det är kanske ingen konsert som jag kommer komma ihåg i slutet av sommaren men det var heller ingen katastrof.

Betyg: 3 av 5
Omdöme: Medelmåttigt.
Bäst: När publiken vaknar till vid ”Vart jag mig i världen vänder…”
Sämst: För mycket lugna och nya låtar… Vart var ”Guld” och ”Dansmusik”?

Här finns foton.