120815_Familjen_Rebecca-Carlgren10120815_Familjen_Rebecca-Carlgren6-1120706_Familjen_Rebecca-Carlgren18120706_Familjen_Rebecca-Carlgren7

Den här dagen i årets säsong av Så mycket bättre måste jag erkänna är en av de två jag sett fram emot mest. Den andra är Love Antells. På mina Spotify-listor finns alltid en låt med Familjen med. Jag har lyssnat på Johan T Karlsson/Familjen sedan debuten kom 2007 och har fotat honom forta gånger. Han överraskar alltid på scen med sin inlevelse och spontana rörelser och jag blir alltid glad när jag hör hur hans låtar börjar dunka igång. Vilka fräsiga kläder Johan hade under lunchen och vilken utstyrsel han drog på sig under middagen! It´s began in Hässleholm (som dessutom är ett fett intro till en konsert)…

Carola – Nyår

Skönt att Carola började, då kan jag nu koncentrera mig på resten av låtarna i programmet. Låten var väl ändå helt okej. Men mycket typiska Carola-vibbar. Dock undrar jag hur man kan vara troende och religiös och ha så otroligt korta byxor, eller hade hon ens några byxor? Ser  ut som en ”dagen-efter-outfit”…

Ola Salo – Vi var dom

Ovanligt att höra Ola sjunga på svenska. Märks på Ola att det både var känslomässigt och att han gillar låten och tycker den betyder något för honom. Skönt med ös och redigt med inlevelse, men inget slår faktiskt originalet i det här fallet. Det här är nog nämligen en av mina favoritlåtar med Familjen.

Orup – Det snurrar i min skalle

Kul med bakgrunden till låten och att han själv inte sett filmen från bröllopet. Tänk att få en sådan hittlåt skriven till en på sitt bröllop. Fräckt. Men vad hade Orup på sig för ful keps? Faktiskt ganska skön version av låten. Orup såg dock lite stel ut under framträdandet tycker jag allt.

Love Antell – Man ser dig från månen

Inte alls som originalet, men vad bra ändå. Love är ser så där mystisk och mysig ut bakom sin långa lugg när man knappt ser ögonen. Riktigt fin version av låten. Den här kommer åka direkt in på min Spotifylista och jag hoppas att den även kommer högt upp på topplistorna.

Kajsa Grytt – Väger ett andetag

Skulle faktiskt våga säga att det är den bästa låten Kajsa Grytt gjort i den här säsongen hittills… Svängigt och poppigt och jag blev faktiskt glad av att höra låten.

Amanda Jensen – När planeterna har stannat

Hon byggde ju upp förväntningarna ganska så bra när hon inledde sitt framträdande med att skriva lappar i stället för att slita på sin röst… Helt okej version av låten, men inget jag trodde att det skulle bli. Den känns väldigt Amanda Jensen och skönt att hon fick i gång hela middagssällskapet att dansa runt bordet, och att Johan kom upp och dansade med henne på scen.

Bäst idag:
Love Antell
Kajsa Grytt
Amanda Jensen